vrijdag 27 mei 2011

Lekkere zomer parfums!

Ik ben dol op lekkere geurtjes, je weet wel, je eigen parfum kiezen en kopen die vervolgens echt van 'jou' wordt. En al helemaal in de zomer, want veel cosmeticabedrijven brengen die lekkere geuren dan uit als een speciale zomereditie. Vaak is de geur dan net even ietsje anders! Ik heb even wat fijne nieuwe zomergeuren voor de zomer van 2011 voor jullie verzameld!

Hermès Un Jardin Sur Le Nil

Het nieuwe parfum van Hermès is très beau. Is het geen mooi flesje? De flacon wordt verlicht door de groene en de okerkleurige weerkaatsingen van de rivieroevers. De naam van het parfum heet dan ook logischerwijs (vertaal) een tuin aan de nijl. In 2005 werd door het Franse modehuis trouwens al de geur Sur le Nil uitgebracht. En dit is dus de geur die erop volgt.

Ik heb 'm onlangs zelf mogen testen en ik vind 'm heerlijk! Lekker fris en fruitig met noten van mango, lotus bloemen en houtachtige accenten. Als je niet zo van (mier)zoete geurtjes houdt, maar juist wel iets fris en een beetje pittig dan is dit jouw geur.

Het parfum is te koop bij Hermès en bij de luxe parfumerieën voor €90 (adviesprijs).
Calvin Klein Eternity Summer
Nog zo'n fijne geur is deze zomerversie van Calvin Klein's Eternity. Mijn favoriet so far was altijd Eternity Moment, een zwoele, romantische geur. Maar deze geur belooft ook veel goeds.

Zoals de naam al zegt, is deze geur geïnspireerd op de zomer. Denk aan: strand, zee, zon en een frisse, zwoele bries. Eternity Summer heeft topnoten van grapefruit, gember en passiebloem. De basis bestaat uit roze pioenrozen, freesia en lelietjes-van-dalen. De verleidelijke muskus, witte amber en drijfhout maken de geur warm en sensueel.

Krijg jij ook al zo'n zin in de zomer?

Eternity Summer van Calvin Klein is verkrijgbaar voor €61 euro (100 ml).

 
DKNY - Be Delicious Juiced
Dit welbekende appeltje is één van mijn favorieten. En dan eigenlijk vooral de groene variant, want het roze appeltje vind ik iets te zoet (lees: misselijkmakend) naar mijn smaak. En hoe fijn: Donna Karan heeft van deze fijne geur ook een zomereditie van gemaakt.

Opnieuw een frisgroene appelgeur, maar de geur is deze keer ook voorzien van een vleugje sappig fruit.
De kern van het parfum bestaat uit appels uit New York, omgeven door een dosis perenbloesem en nectar van de gouden mango. Yum!
Er is trouwens ook weer een roze versie. Deze heet DKNY Fresh Blossom Juiced. Deze geur is een mix van vers geplukte bloesem en losse bloemblaadjes. Très romantisch, non?

De topnoten zijn verse fresia's, roze grapefruit, cassis en passiebloem. De geur is omgeven door appelaroma. Als de topnoten een beetje zijn vervlogen, ruik je tot slot de geur van palissanderhout, vetiverianevel en witte muskus.


Beide geuren zijn verkrijgbaar bij ICI Paris XL voor €36,50 (50 ml).

Wat is jullie favoriete zomergeur?

3 opmerkingen:

  1. Hmm klinken allemaal heerlijk! Heb nog nooit aan één van die geuren geroken, ga ik toch maar eens doen! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Great post!!!
    Kisses...Miriam

    Fashion Crazy Ball:
    http://fashioncrazyball.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...