zaterdag 26 februari 2011

Nu op DVD: Haar naam was Sarah


Waarschijnlijk ken je het boek Haar naam was Sarah, geschreven door Tatiana de Rosnay. Het verhaal is in Nederland zó populair, dat het vorig jaar ruim 496.287 keer over de toonbank ging. Daarmee was het boek dus het meest verkochte boek van 2010. Maar heb je de film ook al gezien? 

Haar naam was Sarah (originele titel: Elle s'appelaite Sarah) is verfilmd en nu te koop op dvd. Wat maakt deze film zo bijzonder? Niet alleen is het verhaal aangrijpend, maar het is ook nog eens heel mooi verfilmd. Het boek en de film sluiten goed op elkaar aan en het één doet gelukkig niet onder voor het andere. Ik zal natuurlijk verder niet al te veel verklappen.


 Opvallend is dat de film grotendeels in het Frans is gesproken. En ik vind dat ze daar een goede keuze voor hebben gemaakt, omdat de film op deze manier erg authentiek overkomt. De dvd is te koop als Special Edition met extra videomateriaal die laat zien hoe de film is gemaakt! Super interessant, maar het is allemaal wel een beetje treurig natuurlijk als je bedenkt dat het verhaal is gebaseerd op historische feiten. 


Ik heb het boek gelezen en ik was meteen verkocht. Ik was geraakt door wat die mensen hebben meegemaakt en hoe het vroeger was. Ik heb de film als cadeautje gekregen, en ik ben er erg blij mee. Ook al kijk ik vaak romantische comedy´s, ik vind een goede speelfilm als deze een zeer waardevolle toevoeging aan mijn filmcollectie!


Ik ben heel nieuwsgierig: hebben jullie het boek ook gelezen? En wil je de film zien of heb je 'm al gezien? Wat vonden jullie ervan?

6 opmerkingen:

 1. Ik heb én het boek nog niet gelezen én de film nog niet gezien, maar ik heb het boek vandaag bij de bieb geleend, dus ik ben benieuwd! Na al dat goeds wat ik er over gehoord heb, kan het alleen nog maar tegenvallen. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb het boek gelezen en ik vond het prachtig, ben heel benieuwd naar de film!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het boek zelf, want er werden zoveel dingen over geschreven! :) Ik vind m mooi, k wil de film ook wel! :P

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi cadeautje! Ben benieuwd naar zowel het boek als de film, maar ja lees ik nu eerst het boek of kijk ik de film voor het lezen? Toch maar eerst het boek zodat ik me een voorstelling van het verhaal kan maken zonder dat de beelden van de film deze kunnen beïnvloeden...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @KelleBelle, goed idee, ik vind het ook lastig om eerst de film te zien en dan het boek. Het leuke aan lezen is juist om je eigen voorstelling erbij te maken :-)

  BeantwoordenVerwijderen

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...