zaterdag 12 februari 2011

Relatie of single?

Click to enlarge.
In aanloop van Valentijnsdag lopen sommigen al warm voor romantiek en cadeautjes, terwijl anderen het liefst op zo'n dag binnenblijven. Ik zelf vind V-day ook een beetje té commercieel, zeker dankzij Hallmark. En daarom heb ik zo mijn eigen interpretatie van deze 'feestdag'. Zoals een oud gezegde luidt: Kijk niet naar wat je niet hebt, maar waardeer wat je wél hebt. En zo is het maar net. Zeker op Valentijnsdag! Ik zet even op een rijtje waarom...

Je kunt wel verdrietig zijn en denken waarom heb ik dit niet of dat? Maar believe me: het werkt niet. Bedenk goed dat niets je niet is gegund en je al helemaal niet weet hoe de dag van morgen eruit ziet. Geniet daarom van wat je op dit moment wel hebt. Zoals? Hierbij deel I: voordelen voor singles!

10 voordelen voor singles


1. Je eigen (tweepersoons)bed is helemaal van jou. Je kunt dwars liggen, op de ene kant, op de andere kant. Maakt niet uit hoe, maar je hoeft je bed niet te delen, je hebt geen last van eventueel gesnurk of iemand die tachtig keer per nacht zich omdraait in zijn slaap. En dat is mooi, want zo krijg jij je beautyrest.

2. Je hoeft met niemand rekening te houden. Dagje winkelen? No problemo. Geen man die chagrijnig buiten staat te wachten totdat jij klaar bent met passen en afrekenen. Die niet zeurt over hoe lang het nog duurt of hoeveel geld je uitgeeft. Op vakantie? Je kan natuurlijk met vriendinnen maar je kunt ook helemaal zelf gaan? Zielig? No way, tegenwoordig is het zelfs een trend om je eigen grenzen te verleggen en om volledig op te gaan in datgene wat jij wilt bezoeken. Aanrader: Lees Eat Pray Love van Elizabeth Gilbert.

3. Urenlang Grey's Anatomy of Gossip Girl kijken. Het kan, want jij hoeft je afstandsbediening niet te delen met iemand die het liefst de tv afstemt op Studio Sport of nog erger The Champions League.

4. Ongemakkelijk op de bank bij je schoonouders. Scheelt je heel wat uren op de verjaardag van tante Annie, of een etentje met je schoonvader en schoonmoeder from hell. Goed laat ik eerlijk zijn: natuurlijk zijn er ook een hele hoop leuke schoonouders. Maar let's face it: soms heb je echt zin om anderen dingen te doen dan daar braaf op de bank zitten. Just saying ;-)

5. Sporten wanneer jou het uitkomt. Sommige meiden hebben van nature nu eenmaal een droomfiguurtje en kunnen alles eten wat ze willen. Maar in realiteit hebben velen van ons dat nu eenmaal niet. Dus slepen we ons week na week naar de sportschool, letten we op wat we eten en doen we vanalles om in shape te blijven voor ons lief (en ook voor onszelf natuurlijk). Nu heb je de kans om te beslissen wanneer het jou uitkomt. Een avondje doorhalen met vriendinnen met als klap op de vuurpijl een vette hap erna? Ik zeg niet dat je volledig moet losgaan (no way), maar je kunt in elk geval wel de teugels laten vieren.

6. Ontwikkel je eigen stijl. Geen rare blikken of opmerkingen, wanneer jij aankomt in een legging en een shirt met een grafische print. Dit is het moment om jouw fashion sense te ontwaken en te ontdekken wat jou het beste staat en wat niet. Hetzelfde geldt voor lingerie: als jij nu onderzoekt wat jij leuk vindt en je het beste staat, heb je er later (als je wel een relatie hebt) ontzettend veel voordeel van.

7. Veel tijd voor afspraken met vrienden en vriendinnen. Jouw agenda leeg? Elke avond alleen. Hoezo? Juist nu heb je tijd zat om af te spreken met vrienden. Wanneer je een relatie hebt, zul je je tijd veel meer moeten verdelen. Doe er dus nu je voordeel mee dat je je vrienden vaak kunt zien. Want er gaat nu eenmaal niets boven vriendschap.


8. Flirt your way through life - zonder jaloezie.  Of het nu in de kroeg is, op straat, in het openbaar vervoer, je werk, waar dan ook. Flirten maakt je aantrekkelijker naar andere mensen toe, geeft je een leuke uitstraling en je voelt jezelf ook beter. Doel of geen doel, flirten is gewoon leuk en je kunt er nu eenmaal een hele hoop mee voor elkaar krijgen. En niemand die je vertelt dat je dat niet mag doen en je hebt ook geen gedoe achteraf. Easy does it!
9.
Leer jezelf goed kennen. Het klinkt misschien raar, maar nu je single bent ben je nu eenmaal meer bezig met jezelf als persoon en niet de ander. En weet je, dat is helemaal niet erg. Schrijf eens op wat jou allemaal gelukkig maakt en waar jij blij van wordt. Kijk vooral naar wat je wél hebt en niet naar wat je niet hebt. In principe heb je een ander niet nodig om jouw gelukkig te maken. Bedenk dat jouw levensgeluk vanuit jezelf moet komen. Een relatie is een aanvulling op je leven, het is geen voorwaarde...

10.  Men come and go, but friends are here to stay. Je kunt jezelf wel de put in praten, maar bedenk goed dat het niet nodig is. Mannen komen en gaan, maar je beste vriendin of vriend is iemand die jou al jaren kent en op wie je kan bouwen. Vriendschappen zijn soms meer waard dan een relatie. En het één sluit het ander tenslotte ook niet uit!

Deel II volgt in een volgend artikel!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...