vrijdag 10 december 2010

Wintertips: om voor thuis te blijven...


Het is de afgelopen tijd behoorlijk koud geweest en hoewel de sneeuw zorgt voor prachtige plaatjes heeft de kou en de gladheid zo z’n nadelen. En volgens de voorspellingen kunnen we binnenkort weer een heel pak sneeuw en kou verwachten. Misschien is het een beetje te laat om nog te emigreren naar warmere oorden. Maar met deze tips kun je gewoon lekker thuis blijven met een warme deken binnen handbereik en de verwarming hoog. Dit zijn ‘mijn favorietjes’ voor als het buiten gewoon niet relaxt is!

Waarom de grote schoonmaak uitstellen tot het nieuwe jaar? Als je toch niet naar buiten kunt, kun je beter nu maar alvast beginnen met je kledingkast, schoenencollectie of make-up stash. Hulp nodig? Check dan even het artikel dat ik schreef over je kledingkast opschonen. En wie weet, kom je nog dingen tegen waarvan je niet meer wist dat je ze had en je nu weer kunt gebruiken.



Laat je inspireren! Maak een (mode)moodboard, knip plaatjes uit tijdschriften van mode- en make-uplooks die jij mooi vindt. Bij de HEMA kun je voor weinig geld een fotoalbum kopen. Leuk om je inspiraties in te bewaren. Het zal je helpen een eigen stijl te ontwikkelen of uit te breiden en dat is natuurlijk altijd leuk. Wil je het iets breder trekken? In het Grote Inspiratie Doe Boek ben je uren mee zoet (€24,50).
Bezoek je favoriete websites en blog of ontdek nieuwe. Het internet is eindeloos en verbergt allemaal unieke sites en blogs op het gebied van mode, koken, beauty of andere dingen die je leuk vindt. Een paar uurtjes surfen levert je zo een hoop nieuwe favoriete websites op. Ook een tip: ga op zoek naar de trends voor komend voorjaar. Bezoek bijvoorbeeld Style.com. Of zoek je favoriete items uit op Fashiolista.

Maak je kamer gezellig. Bij Silt and Living kun je terecht voor heel leuke kerstspulletjes. Neem bijvoorbeeld het grote houten kerstboompje. Te cute! Of deze kandelaar van een rendier. Of koop een mini-kerstboompje bij het tuincentrum (ja, daar zal je wel voor uit je huis moeten).

Wie zegt dat je niet kan winkelen als het buiten -15 is (niet alleen qua gevoelstemperatuur). Lang leve de webshops en PayPal. Mijn favoriete beautywebshops zijn The Boozyshop, Brigitte’s Boutique, Brush Beauty, Rituals en de allernieuwste topper The Body Shop.


Koken, bakken, lekker kokkerellen! Maak cupcakes, kerstkransjes, taarten. Okee het is in het Engels, maar de recepten van The Food Network zien eruit om je vingers bij af te likken.

Maar er zijn natuurlijk genoeg Nederlandse kooksites zoals o.a. Smulweb en Culinaire Versmarkt.

Kijk ongegeneerd alle afleveringen van je favoriete series op dvd. Persoonlijk favoriet: Gossip Girl (importversie seizoen 3 is al te koop, Nederlandse versie komt uit in februari) Sex and The City (serie + films) en Grey’s Anatomy.

Zet fijne muziek op. Bijvoorbeeld van onze topper van Nederlandse bodem Caro Emerald – Deleted Scenes from The Cutting Room Floor, Katy Perry – Teenage Dream en Bruno Mars – Doo-Wops and Hooligans. Een kop thee, chocolaatjes en vriendinnen over de vloer en genieten maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...