zaterdag 11 september 2010

DIY Spa treatment: Facial

Iedereen heeft wel eens zin in een verwen momentje. Na een drukke week op werk of school, na een moeilijke tijd of gewoon zomaar, een facial is pure luxe. Gezichtsbehandelingen zijn vrijwel overal verkrijgbaar; bij de schoonheidsspecialist, de spa of zelfs bij de kapper. Maar helaas hangt daar vaak ook een prijskaartje aan. Wil je graag een facial maar wil je er niet teveel geld aan verspillen? Deze tips helpen je op weg voor een eigen spa treatment gewoon bij jou thuis. Deze week: alles voor een DIY gezichtsbehandeling! Enjoy :-)

  • Maak je eigen rozenwater!
Nodig:
- rozenblaadjes verkrijgbaar hier.
- twee kopjes heet water (waterkoker)
- schaaltje
- theedoek en handdoek

How to:
Zet water op. Leg de rozenblaadjes in het schaaltje. Wanneer het water is gekookt, schenk het voorzichtig in het schaaltje. Dek het vervolgens af met een theedoek totdat het water enigzins is afgekoeld. Laat het een tijdje staan zodat het water zich goed met de rozen kan vermengen.
Vervolgens kun je als het eenmaal is afgekoeld het rozenwater gebruiken. Je kunt je gezicht ermee wassen maar je kunt ook een doekje gebruiken. Ga je tussendoor iets anders doen? Zet je eigen gemaakte rozenwater in de koelkast, dan blijft deze vers.

  • Maak je eigen fruitmasker/smoothie

Nodig:
- snijplankje en mes
- blender
- verschillende soorten fruit
- magere yoghurt
- aloe vera
- honing
- avocado

How to (fruitmasker)
Snijd tevens jouw favoriete fruit en stop het in de blender. Alleen in plaats van alleen yoghurt voeg je nu ook avocado, aloe vera en honing toe. Doe de deksel erop, shake het, en giet het in een bakje. Roer het vervolgens nog even door. Breng het aan op je gezicht en laat het 15 tot 20 minuten zitten.



How to (smoothie)
Snijd jouw favoriete fruit (denk bijv. aan: aardbeien, kiwi's, bananen etc.) klein en stop het allemaal in de blender. Vervolgens doe je er ongeveer 33 ml (kan ook meer, afhankelijk van je blender) yoghurt bij. Deksel erop en shaken maar!

  • Bodyscrub van suiker

Nodig:
- 1 kopje bruine suiker
- 1 kopje rauwe havermout
- 1 kopje olijfolie

Wist je dat suiker ideaal is om mee te scrubben? Meng de bovenstaande ingrediënten met elkaar en breng ze aan op je droge huid. Maak zachtjes ronde bewegingen, dit bevordert je bloedsomloop. Ga niet als een gek scrubben, doe het rustig aan. De behandeling is bedoeld om je te laten ontspannen niet om stress op te wekken. Nadat je hebt gescrubd, spoel je je gezicht af met lauw warm water.

Tip: gebruik voor de gezichtsbehandelingen een badstof haarband of een speciale handdoek voor je haar om de boel uit je gezicht te houden. Niks zo vervelend als haar in je masker.

Verder zijn er ook een aantal fijne producten op de markt. Zo zijn er veel bekende maskers. Zelf koop ik het liefst een tube, want daar doe je gewoon langer mee dan één masker. Dat scheelt ook in kosten. Het Amerikaanse merk Freeman (te koop bij V&D en de Tuinen) verkoopt hele fijne maskers in tubevorm. Mijn persoonlijke favoriet is de Clay Mask/Avocado Oatmeal. Deze zorgt dat olie en vuil van je gezicht wordt verwijderd. Ik vind 'm zelf heel fijn in gebruik.

Het merk Ahava (te koop bij de apotheek) verkoopt ook enkele producten die een spa-gevoel geven. Zoals de Ahava pure energizing mud mask.

Ook handig om te hebben: een badstof haarband, een scrubwashand en geurkaarsen.

Wat zijn jouw persoonlijk spa-tips? Deel ze bij de comments. En wat is jouw favoriete behandeling?

1 opmerking:

  1. handige tips! Ga ze toch eens zelf proberen, misschien dat het mij dan een hoop geld zou schelen.

    BeantwoordenVerwijderen

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...