maandag 16 augustus 2010

Dolce vita a la Portofino


Onlangs ben ik op vakantie geweest en bezocht ik de Italiaanse Riviéra. Eén van de meest betoverende plekken die ik daar vond, was het beroemde havenstadje Portofino. De juweel van de Italiaanse Riviéra, in de provincie Genua. Rijke mensen parkeren hier hun enorme luxeuze jachten om te shoppen, flaneren en te genieten van la Dolce vita.

Maar wat maakt dit stadje nu zo speciaal? Het stadje is te bereiken per boot waarbij je de mooiste plekjes passeert. Het eerste wat opvalt als je het stadje bezoekt zijn de talloze gekleurde huisjes. Eenmaal aan wal zie je dat het kleine haventje overspoelt is met kleine bootjes en jachten. Portofino staat bekend om zijn rijkdom, wil je hier gaan winkelen dan kun je maar beter een goedgevulde beurs meenemen. Onder andere Louis Vuitton, Gucci en Emilio Pucci hebben hier een brandstore. Toch is het ontzettend leuk om zelfs als toerist alleen te window shoppen en je te laten inspireren door de nieuwe collecties.


Kunstliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Overal hier zie je prachtige schilderijen, niet alleen van Portofino zelf maar ook ander soortige kunst. Het havenstadje zelf is een lust voor het oog en leent zich goed voor het maken van foto's. Voor wie geïnteresseerd is in flora en fauna, er is tevens een museum waar je bijzondere planten en bloemen kunt bewonderen. Of je kunt gewoon een gelato halen en gaan jezelf installeren aan de rand van het haventje om de bootjes op het water te zien dobberen. Celebs als George Clooney en Paris Hilton komen hier van hun jacht hoppen om te shoppen of te genieten van een aperitivo.


Het havenstadje heeft zeker mijn hart veroverd en ik begrijp heel goed waarom ze het het mooiste havenstadje van de Middelandse Zee noemen. Wat vind jij van Portofino?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...