dinsdag 31 januari 2012

Touch of Pink


Vandaag wat pre-Valentijn-inspiratie! Zoals jullie weten is het over ongeveer twee weken Valentijnsdag en het leek mij wel leuk om op deze zonnige dag een soort van 'date-look' te creëren. Klik voor de close-up van de look!

Iets wat heel belangrijk is (denk ik) voor een make-up look voor een date is dat het zo natuurlijk mogelijk is. Wat natuurlijk niet betekent dat je helemaal geen make-up hoeft te dragen als jij je daar niet prettig bij voelt. Eigenlijk is make-up natuurlijk niets anders dat je sterke punten benadrukken en je minpunten te verdoezelen. En dat is denk ik helemaal van toepassing op looks voor gelegenheden als deze. Zoek jouw sterke punten op en verdoezel je minpunten!


Als ik het bepaal voor mezelf, vind ik mezelf mooier mét dan zonder make-up. Maar het is maar net waar jij je prettig bij voelt en wat bij jou past. Dat gezegd hebbende, kies vooral cosmetica uit die bij je past. Draag geen smokey-eyes omdat jij denkt dat hij dat mooi vindt, terwijl het eigenlijk totaal niet bij jou past! Als jij iets draagt wat jij mooi vindt, straal je dat ook uit en dat is het belangrijkste.

Over de look van vandaag: deze ooglook is eigenlijk heel simpel. De gehele look op zichzelf is heel makkelijk, maar wel chic en handig voor een gelegenheid als een date. Ik heb gekozen voor zachte tinten, zoals bruin en roze.

Op mijn ooglid heb ik een primer gebruikt van Too Faced Shadow Insurance, waardoor de oogschaduw netjes op zijn plek blijft zitten. In mijn binnenste ooghoek heb ik gekozen voor Ivory Rose van Estée Lauder, op mijn bewegend ooglid de kleur Berlin Wall uit het Catrice Berlin Palette en in mijn arcadeboog de kleur Swiss Chocolate van Estée Lauder. 


Tot slot heb ik een donkerbruin lijntje getrokken met de gel liner van MAC in de kleur Dip Down. Ook heb ik met deze gel liner een klein lijntje gezet aan mijn onderste wimperrand en uitgeveegd met Berlin Wall. De wimpers zijn aangezet met de zwarte mascara Falsh Lash Effect van Max Factor.


Voor het gezicht heb ik als basis de nieuwe Kiehl's Ultra Light Daily UV Defense (SPF 50) gebruikt (deze ligt medio februari/maart bij de Kiehl's verkooppunten in Amsterdam). De foundation die ik draag is de nieuwe Lancôme Teint Idole Ultra 24h in de kleur 03 Beige Diaphane. Ik ben ontzettend onder de indruk van deze foundation! Hij heeft een semi-matte finish, waardoor je toch nog een glow hebt en de dekking is zeer goed. En ja, je hoeft hem gedurende de dag amper bij te werken. Op mijn wangen heb ik gekozen voor de blush van Chanel in de zoetroze kleur 96 Caprice. Als highlighter heb ik Lancôme Ombre Glacée gebruikt in de kleur 03 Ray of Pink. Deze heb ik subtiel aangebracht op mijn jukbeenderen en mijn wenkbrauwbot voor een subtiele glow. Op mijn lippen draag ik de roze gloss van MNY (nr. 165).

Wat draag jij voor make-up voor een date?

4 opmerkingen:

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...