maandag 16 januari 2012

NOTD: Turquoise & Caicos


Ik ben dol op groen. Het is mijn absolute lievelingskleur. Gek genoeg heb ik eigenlijk weinig groene nagellak, maar wel veel groene oogschaduw. Tijd om daar verandering in te brengen! Tijdens mijn trip naar Brussel liep ik binnen bij het walhalla Di, waar mijn oog viel op dit vrolijke turquoise groene lakje, dat neigt naar mint-kleurig. Een kleur die mij alvast in de stemming brengt voor het voorjaar (en straks de zomer). En hoewel het nog maar half januari is, draag ik 'm nu toch alvast: to make my days brighter! Wat vinden jullie ervan?

Dit lakje is van het Amerikaanse nagellakmerk Essie. Net als OPI, één van mijn favoriete cosmeticamerken op het gebied van nagellak. Waarom? Omdat ze ten eerste een eindeloze collectie hebben en dus oneindig veel kleuren. Vaak brengen 'gewone' cosmeticamerken slechts een paar trendkleuren op de markt, maar nagellak cosmeticabedrijven maken een heel scala aan kleuren. Naast hun vaste collectie heeft Essie ook elk seizoen fijne limited edition collecties. 

De verpakking is strak en chic. Witte dop met de E van Essie erin gedrukt, een vierkant potje. In tegenstelling tot andere lakjes is de kleur zoals je 'm ziet in het potje ook precies zoals hij is op je nagels. En dat is wel zo fijn, sta je niet voor verrassingen. 

De dekking van Essie lakjes is normaliter erg goed, al viel me op dat dit lakje best transparant is. Een laagje does not do the trick, pas bij twee of drie laagjes krijg je deze mooie vaste kleur. Het lakje droogt best snel, al moet je wel voorzichtig zijn en het laagje goed laten drogen voordat je 'm opnieuw aanbrengt. Zo niet, dan krijg je strepen. Best een uitdaging voor een ongeduldig type like myself. Maar zeg nu zelf: is het 't niet waard? 

Deze foto's zijn genomen na een week. Yep, een week! Ik heb er gewoon ook mee gewerkt, mee getypt etc. En tot mijn genoegen kan ik jullie mededelen dat dit lakje een goede weerstand biedt. Minimale tipwear, bijna geen chips. En dat zonder topcoat! 

Conclusie: het lakje bevalt mij enorm! Ik ga 'm zeker vaak dragen en hij zal waarschijnlijk favoriet blijven komende zomer/voorjaar!De lakjes van Essie zijn o.a. verkrijgbaar bij Boozyshop voor €13,95.
Wat vinden jullie van dit kleurtje? Iets voor jou, of juist niet?

4 opmerkingen:

  1. Ik vind het echt een erg mooi kleurtje. Heb in hetzelfde kleurpallet Mint green apple van Essie. Erg tevreden over.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb niet zo veel met groen, maar dit vind ik wel een leuke tint!
    Ik ben wel echt dol op Essie lakjes

    BeantwoordenVerwijderen

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...