woensdag 31 augustus 2011

Beautytrend: Metallic

Metallic is al een trend die al een tijdje sluimert in beautyland, maar komend najaar is hij helemaal hot! In de fall/autumn show van Chanel zagen we veel metallic smokey eyes voorbij komen en het ziet er naar uit dat metallic een comeback maakt!


Hoewel glitter oogschaduw wel wat weg heeft van metallic, is er wel een groot verschil. Metallic kleuren hebben vaak een 'metaal-effect' en ze zijn meer glanzend en bevatten minder shimmer. Dit najaar zien we vooral smokey eyes met metallic oogschaduw kleuren. En dat hoeft niet alleen maar zwart, antraciet en grijs te zijn. Maar juist wat meer kleur, zoals groen, blauw of verschillende tinten bruin.

Chanel heeft in hun najaarscollectie een aantal prachtige metallic oogschaduws. De tip voor metallic oogschaduw, je kunt 'm droog aanbrengen, maar je 'm nat aanbrengt wordt de kleur nog intenser. Wel zal je dan wat meer je best moeten doen met blenden, maar het effect is erg mooi. De Chanel Illusions d'Ombre zijn verkrijgbaar in de kleuren Fantasme, Emerveille, Illusiore, Epatant, Mirfique en Ebloui voor €28,50 p.s.

Pretty in Pink - TBS €22

Een ander alternatief zijn de opnieuw uitgebrachte shimmer cubes van The Body Shop. Er zijn nu 6 nieuwe palettes in de kleuren Sugar Plum, Blue Moon, Green Light, Chocolate Box, Bunch of Violets en Pretty in Pink.
Chocolate Box - TBS €22

Bunch of Violets - TBS €22

Green Light - TBS €22


Mijn favorieten zijn Chocolate Box en Green Light. De Shimmer Cubes liggen vanaf 1 september in de winkels.

Kies je voor metallic oogschaduw, probeer de rest van je look natuurlijk te houden zodat de focus op je ogen ligt. Omdat je vaak met metallic 'last' krijgt van fall out, is het verstandig om eerst je ogen op te maken en daarna pas je basis en de rest van je make-up. Op die manier kun je eventuele oogschaduw makkelijker weghalen zonder dat je je concealer of foundation opnieuw moet doen.

Andere metallic alternatieven zijn MAC Pigments, NYX Pigments/Metallics en Bourjois Shimmering Shine.

Q: Wat vinden jullie van deze trend? Gaan jullie 'm zelf dragen?

2 opmerkingen:

 1. Hi!!I like your blog so much, and really advice, I like the effect of the metallic make up!
  Come and visit my blog, and if you like it, follow me, I'll be waiting for you!

  http://cosamimetto.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Thank you for your sweet comment, btw the title of my blog " cosa mi metto?" is the italian translation of "what shall I wear?"!!!
  Come back soon to visit my blog, I'll be waiting for you!!

  http://cosamimetto.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...