zondag 13 februari 2011

Part II: Relatie of single?

Click to enlarge.
In aanloop van Valentijnsdag lopen sommigen al warm voor romantiek en cadeautjes, terwijl anderen het liefst op zo'n dag binnenblijven. Hoewel ik zelf romantisch ben ingesteld, vind ik Valentijnsdag ook een beetje té commercieel geworden. Zoals een oud gezegde luidt: Kijk niet naar wat je niet hebt, maar waardeer wat je wél hebt. Maar natuurlijk als je in relatie zit is er voldoende om blij van te worden, ik zet even op een rijtje waarom!


 10 voordelen aan een relatie


 1. Er is altijd iemand die om je geeft. Hij is op jou gevallen om wie jij bent. Om jouw humor, jouw looks, je intelligentie. Dus onzeker zijn is eigenlijk niet nodig. Bedenk dat het fijn is dat je altijd op iemand kunt terugvallen als het nodig is. En andersom natuurlijk ook. 

2. Samenzijn is al even fijn. Samen wandelen, samen uit eten, een dagje naar het strand... Het maakt niet uit wat je doet want als je bij elkaar bent vergroot je je geluksgevoel. Een zoen, een lach een aanraking is genoeg om jouw dag al goed te maken en die van de ander als het goed is ook. 

3. Partners in crime. Samen naar een familiefeestje of een saaie bijeenkomst wordt ineens een stuk leuker als je met z'n tweeën bent. Het mooie van een relatie is dat je in staat bent om het beste uit iemand te halen en dat je samen heel veel lol kunt hebben. 

4. Intimiteit. Is onbetaalbaar en is natuurlijk onvervangbaar. Geniet van elkaar en je zal ontdekken wat de ander fijn vindt. En het helpt je natuurlijk ook om dichter tot elkaar te komen. 

5. Als water en vuur. Ook al zijn jullie nog zo verschillend, jullie kunnen elkaar vast op veel punten aanvullen. Ben jij totaal niet handig en hij wel, dan kan je erop rekenen dat hij je mooi kan helpen. Is hij niet goed in koken? No problemo, dan kan jij hem mooi eens trakteren op een zelf gemaakte maaltijd. Zie verschillen niet als iets negatiefs maar probeer altijd goed te kijken naar de overeenkomsten. 

6. Zijn vrienden, jouw vrienden. Wanneer je de vrienden van je vriend leert kennen en hij ook de mensen in jouw leven leert kennen, heb je er ineens een hoop contacten bij. Ik zelf vind het altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Des te leuker om eens uitgenodigd te worden op een feestje van iemand die je net kent. Doe er je voordeel mee.

7. Herinneringen en waardevolle momenten. Een relatie geeft je de input voor momenten die je je hele leven zullen bij blijven. Zowel het goede als het slechte, je zal het meenemen in je leven en je kunt er alleen maar van leren. Geen enkele relatie is perfect en natuurlijk zijn er altijd hobbels, maar bedenk goed dat die momenten er zijn voor een reden. Het gaat erom hoe je er mee omgaat en wat je ervan kunt leren. 

8.  Romantiek. Ook al is jouw lief niet zo van liefdesbrieven, kaarten en rozen, dat wil nog niet zeggen dat hij niet romantisch is. Zoek romantiek in kleine dingen, zoals de dingen die hij voor jou doet omdat hij weet dat je het leuk vindt. Ik noem maar een paar dingen: hij draagt het shirt dat jij voor hem hebt gekocht, hij koopt eten dat jij lekker vindt en laat jou kiezen waar jullie naartoe gaan. Het zijn misschien in jouw ogen kleine, vanzelfsprekende dingen, maar laat ze niet onopgemerkt blijven. Hij doet moeite voor je en een complimentje op zijn tijd doet nog meer wonderen.

9. Cadeautjes. Niet dat het heel belangrijk is, maar toch is het wel heel leuk om iets te krijgen (of geven!!) van iemand waarvan je houdt. Misschien weet hij precies wat hij jou moet geven, maar mocht je het idee hebben dat het lastig is geef hem dan wat hints. Ook andersom is het beter om gewoon te vragen wat hij leuk vindt om te krijgen als je niet zo goed weet wat hij wilt. 

10. Alles wat jij leuk aan hem vindt en hij aan jou. Er zijn vast dingen die hij kan zeggen of doen waarbij jij weer instant verliefd wordt. Zeker als je al een tijdje in een relatie zit, is het fijn als je even stilstaat bij die dingen. Zijn lach, zijn grapjes, de manier waarop hij loopt of praat. Dat ene persoonlijke ding kan jou laten glimlachen. En dan weet je: daarom ben ik op hem gevallen!

Alvast een hele fijne Valentine's Day! 

2 opmerkingen:

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...