dinsdag 28 december 2010

Diamonds Are A Girl's Best Friend


Er is haast geen dag dat ik deur uitga zonder. Sterker nog als ik ze niet draag voel ik me kaal, als een kerstboom zonder ballen. Ik heb het natuurlijk over sieraden. Bijna iedere vrouw heeft ze, bijna iedere vrouw draagt ze. Maar verdiep jij je eigenlijk wel eens in al dat moois? Nee? Tijd om eens bij te leren dan.Ik spotte onlangs een heel leuk boekje in de boekwinkel over de geschiedenis van sieraden en de trends. FYI, weet je later precies hoe je haarfijn aan je lief moet vertellen welk soort verlovingsring je graag zou willen. Yep, it's a keeper!



In het boek lees je alles over juwelen en sieraden. Niet alleen leer je de meest kostbare juwelen kennen, ook wat er nu helemaal hot en happening is op het gebied van sieraden. Ik heb er een paar voor je op een rijtje gezet.


1. De Slavenarmband
Deze minimalistische armband zie je helemaal terug in het modebeeld dit najaar. Het sieraad fleurt een basic outfit helemaal op. Draag 'm bijvoorbeeld met een kokerrok en een dunne wollen trui.

2. Parels
Parels zijn allang niet meer tuttig. Sterker nog : parels kunnen zelfs heel rock 'n roll zijn als je het met de juiste dingen combineert. Kies voor parelaccenten in je (lange oorbellen) of juist pittige knopjes. Combineer 'm met een leren zwarte broek, hoge suède pumps en een mooie blazer voor een stoere look. Wat nou truttig?

3. Bedeltjes

Zoals jullie weten ben ik gek op bedelarmbandjes. En die zie je de laatste tijd (tot mijn grote vreugde) overal. De 'gelukshangers' waren mateloos populair in de sixties, maar maken nu een grote comeback. Welke bedeltjes passen bij jou persoonlijkheid?


4. 'Vintage' oorbellen
Ook vintage is hotter dan ooit. Denk hierbij niet alleen aan kleren, schoenen en tassen, maar vooral ook aan sieraden. Op de catwalk zagen we heel veel klassieke exemplaren voorbij komen die leken weggelopen uit een kostuumdrama. Bij deze oorbellen staat opengestoken haar het allermooist.

5. Stenen

We zagen het zelfs al bij Hennes en Mauritz: stenen zijn de ideale basis voor een statement sieraad. Afgelopen tijd heb ik al heel veel statement kettingen bij de Zweedse modeketen in de schappen zien liggen, we zagen het bijvoorbeeld ook terug met de stenen op de kleding van Lanvin voor Hennes en Mauritz. Prachtig met een simpel jurkje of met een mooie bloes.

Bron: Elsevier 

Wil je meer weten over sieraden, trends of juist de historie van juwelen?



De Elsevier Stijlgids Sieraden en Horloges kost €8,95 en is te koop in de boekwinkels en online.

2 opmerkingen:

  1. Die blauwe steen lijkt zoveel op die ketting die Rose droeg in Titanic, hehe :) Mooie ketting wel! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha, ja klopt! Daar dacht ik ook aan toen 'm uitzocht! The heart of the ocean :-)

    BeantwoordenVerwijderen

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...