Ik ben dol op Italiaanse bruschetta, maar ik heb een variant gevonden die ook bijzonder lekker is! Bruschetta van aardbeien :-) Simpel, snel en erg smakelijk! Lekker voor tussendoor maar ook als voorgerechtje of als lunch. Vandaag deel ik met jullie dit recept
Wat heb je nodig?
- 1 kopje gewassen en in stukjes gesneden aardbeien (ongeveer 250 gram)
- 1 tl suiker
- 1 Frans stokbrood in plakjes gesneden
- 1 pakje geitenkaas (roomkaas of spread kan ook)
- 1 el olijfolie
- 2 tl balsamico azijn
- 100 gr basilicum blaadjes
- zwarte peper (of een ander soort pepermix)
Dit kleine gerechtje is eigenlijk heel simpel. Doe de aardbeien en de suiker in een schaaltje en mix de ingrediƫnten. Laat de aardbeien 30 minuten staan zodat ze een beetje kunnen indikken (zodat het sap uit de aardbeien een beetje vrij komt). Bestrijk de stukjes stokbrood met een dun laagje geitenkaas of roomkaas. Verdeel de aardbeien over de stukjes stokbrood.
Besprenkel elk stukje met een beetje olijfolie en balsamico azijn. Het laatst genoemde ingrediƫnt maakt de aardbeien zoeter van smaak. Garneer de basilicum blaadjes. Breng de bruschetta op smaak met een vleugje zwarte peper. Eet smakelijk!
Bron recept en foto. |
Lijkt me heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er heerlijk uit! Zal het waarschijnlijk ook wel zijn ;)
BeantwoordenVerwijderenIk vind aardbeien het lekkerste op zuurdesem brood. Met daarop een dun laagje jam ipv boter. Als ik mezelf mag laten gaan, doe ik er ook nog een beetje slagroom op.
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk aardbeitjes; lekker zomers :-) Yum!
BeantwoordenVerwijderen